Commercial Office Building

Case study for office building

The brief required a state-of-the art office Headquarters building for the regional base of a large European packaging manufacturer.

The setting is a former air-base in rural Norfolk and the land available for development and additional car parking away from the main manufacturing buildings necessitated further encroachment into open countryside.

This was compensated for by improving traffic flow into and out of the site, separating cars from HGVs with a new gatehouse control and landscaped and screened surroundings.

The configuration of the building, with open plan offices to the ground floor and individual offices, conference and lecture rooms on the first floor required natural light to penetrate deep into the building. This was achieved by a series of slender, balconied atria either side and to one end of the central core and all accessed by open balconied walkways.